Gyerekeknek

Bóbita bérletes gyermekszínházi előadások óvodásoknak és kisiskolásoknak

Február 26-án, csütörtökön 10 órakor és 14.30 órakor
Benedek Elek: A Világszép Nádszálkisasszony - a békéscsabai Napsugár Bábszínház előadása

Volt egyszer egy király, annak két fia. Az idősebb megnősült, a kicsi még nem. Királyunk biztatja, hogy menjen, keressen magához való feleséget, de ő a világ legszebb lányát szeretné párjául. Kiderül, hogy a világ legszebb lánya az ő bátyja feleségének a húga, és el vagyon az rejtve egy nádszálban.
    Hősünk elindul megkeresni, végigjárja a népmese törvényszerűen előírt állomásait, hogy aztán lélekben megtisztulva, elnyerje a világ legszebb lányát, a Világszép Nádszálkisasszonyt.

Játsszák: Csortán Erzsébet, Czumbil Emőke
Díszlet: Berta János, Lenkefi Zoltán, Szőts Orsolya
Bábok és dalszövegek: Szőts Orsolya
Zene: Berbécs Zenekar
Rendezte: Csortán Erzsébet   
Ajánlott életkor: 4 – 8 éves korig

Március 26-án, csütörtökön 10 órakor és 14:30 órakor
Bóbita Bábszínház: Fehérlófia

Az öreg király rettenetesen megörült, amint a lányait meglátta. S hogy megtudta az egész esetet, a legfiatalabbat oda is adta feleségül a fele királyságával együtt…
Így végződik a mese, de vajon kihez adta a király a lányát: a Hétszünyű Kapanyányimonyókhoz? Fanyűvőhöz? A háromfejű sárkányhoz?
Ha segítetek, kiderül, s Fehérlófia is újra előkerül! (Szívós Károly)
A fehér kanca fiaként születő, rendkívüli erejű fiú történetét követheti nyomon a gyereksereg három világon át, találkozva sárkányokkal, királylányokkal, griffmadarakkal és már csodás lényekkel. Ám nem csak nézik majd a gyerekek a mesét, hanem maguk is Fehérlófia segítői, társai lehetnek próbatételekkel teli útja során…
 
Írta: Vécsei Anna
Tervező: Mátravölgyi Ákos (Blattner-díjas)
Zeneszerző: Bakos Árpád
Rendező: Szívós Károly (Blattner-díjas)
Játsszák: Kalocsányi Gábor, Matta Lóránt, Boglári Tamás, Czéh Dániel, Tölgyfa Gergely m.v., Papp Melinda, Borbíró Judit, Szívós Réka mv.
Muzsikus: Bogárdi Aliz


Április 23-án, csütörtökön 10 órakor és 14.30 órakor
Miskolci Csodamalom Bábszínház: Gőgös Gúnár Gedeon

Varga Katalin meséje alapján írta: Szász Ilona
A népszerű gyerekkönyv két története elevenedik meg előadásunkban. Báró Nyakas Kelemen a baromfiudvar öntelt, hiú lakója, ráadásul rettenetesen lusta: nem ő költi a napot, hanem a nap Kelement! Az udvar körül ólálkodó róka elhiteti kakasunkkal, hogy gazdája le karja vágni, és ha oltalomra vágyik, benne önzetlen barátra találhat.
Az önteltség és hiúság gyakran párosul ostobasággal, hiszékenységgel, és ez Nyakas Kelemen esetében sincs másképp: a ravaszdi róka kondérjában ér véget énekesi karrierje. Ekkor lép színre Gúnár Gedeon, aki legott parancsuralmi rendszert vezet be: mindenkinek gágognia kell, fajra való tekintet nélkül, és az ő dicsőségét kell zengenie. Hatalmi mámorban úszva ő is könnyű prédájává válhatna a rókának, ám ezúttal Zsiga, a komondorkölyök közbelép, és a szájhőst kiszabadítja az ősellenség karmai közül…

Rendező: Sramó Gábor
Tervező: Fazekas Antónia
Zene: Rozs Tamás
Játsszák: Heiszmann Ildikó, Juhász Judit, Hajdú Gáspár Zsolt, Klim Zsolt, Károlyi Szabolcs

Bérletár: 2000 Ft, Egyéni jegy előadásonként: 900 Ft, Csoportos jegy:750 Ft

 
Családi vasárnap
 
Együtt lenni jó! Családi programok, koncertek, báb és mesejátékok melyek a gyerekeknek és szüleiknek együttesen kellemes és tartalmas időtöltést kínálnak. A gyermekek számára a színházi élmény mellett legalább akkora élményt nyújt ha szüleikkel, nagyszüleikkel élhetik ezt át. A közösen megélt programok közös élményekké, emlékekké válnak, mely a családok összetartozását erősíti. Mert együtt lenni jó! 
 
Február 8-án, 11 óra
Halász Judit: Kezdődhet a mulatság - gyermekkoncert

Halász Judit legfontosabb küldetésének tartja fenntartani a családok, a gyerekek magyar költészet iránti érdeklődését és dalok formájában észrevétlenül szórakoztatva felhívni a figyelmüket az élet sok, fontos törvényére.
A KEZDŐDHET A MULATSÁG című új CD-n a család ünnepeiről énekel Halász Judit.
Anyák napjáról, esküvőről, a nagymama neve napjáról, az első iskolába menet izgalmáról, karácsonyról, közös utazásról, a majmok kórusáról, de még otthoni kedvenc állataink születésnapjáról is. Meg arról is, hogy milyen három testvér között a középsőnek lenni – és egy gyönyörű régi dal...
Ezek közül hallhatóak az új dalok a koncerten: kezdődhet a mulatság!
Zenészek: Anti Tamás – akusztikus gitár, mandolin, szájharmonika, ének; Bartha Tibor – billentyűs hangszerek, hegedű, furulya, ének; Födő Sándor – basszusgitár, ének; FODO – dob, ütőhangszerek, melodion; Móricz Mihály – elektromos és akusztikus gitár, ének
Belépő: 2500 Ft

JEGYEK 2015. JANUÁR 5-TŐL VÁSÁROLHATÓK!

 
Apraja Napja 
Kicsiknek és még kisebbeknek táncház, kézműves foglalkozás.

Február 21-én, szombaton 16-18 óráig
Nagy farsangi mulatság

Farsang idején a fonóházakban minden este zajlott valamilyen vidám esemény régen. Énekeltek, táncoltak, játszottak, történeteket mondtak egymásnak, valamint beöltöztek betyárnak, boszorkánynak, menyasszonynak, medvének és más állatoknak. Ezt hangosan nagy zajjal, mulatsággal tették, hogy a telet jó messzire űzzék. Mi is tegyük ezt a „Nagy farsangi mulatságon”. Űzzük el együtt a telet és öltözzünk be jelmezbe.
Ha meg épp nincs valamilyen jó kis jelmezötleted, akkor a Rákosmenti Népművészeti Egyesülettel segítünk neked.
A táncházat a forgórózsa táncegyüttes tanára vezeti.

Belépő alkalmanként: 600 Ft

 
2015. február 08.

Halász Judit: Kezdődhet a mulatság - gyermekkoncert

Halász Judit legfontosabb küldetésének tartja fenntartani a családok, a gyerekek magyar költészet iránti érdeklődését és dalok formájában észrevétlenül szórakoztatva felhívni a figyelmüket az élet sok, fontos törvényére.
A KEZDŐDHET A MULATSÁG című új CD-n a család ünnepeiről énekel Halász Judit.

2015. február 21.

Apraja Napja - Nagy farsangi mulatság

Farsang idején a fonóházakban minden este zajlott valamilyen vidám esemény régen. Énekeltek, táncoltak, játszottak, történeteket mondtak egymásnak, valamint beöltöztek betyárnak, boszorkánynak, menyas

2015. február 26.

Bóbita gyermekszíházi előadások

Bóbita gyermekszínházi előadások
Óvodásoknak és kisiskolásoknak

Korábbi programjaink

Partnereink